Hamilton pole Abu Dhabi-ban

Pénteken magyar idő szerint 14 órakkor kezdődött el az év utolsó F1-es időmérő edzése Abu Dhabi villanyfényes pályáján az éj leple alatt.A tét talán most volt a legnagyobb mind Hamilton mind Rosberg számára ugyonis vasárnap valamelyikük világbajnok lesz,mint ismert Rosbergnek elég a 3.helyen bejönnie hogy megszerezze élete első bajnoki címét,de ehhez egy jó rajtpozíció is szükséges.

A Q1 leggyorsabbja Hamilton volt és Rosberg csak 5. tudott lenni az első szakaszban.A két Toro Rosso a gumi problémájuk miatt kiestek és a két Sauber sem tudott továbbmenni,Ocon és Magnussen esett még ki.Nagy meglepetésre Wehrlein be jutott a Q2 be.

A Q2 ben is Hamilton volt a leggyorsabb de ezúttal viszont Rosberg 2. lett,Papírforma szerint Wehrlein Palmer a két Haas esett ki,nagy harcban pedig Bottas és Button sem tudott bejutni a Q3 ba.

A Q3 ban Hamilton fantasztikus kört futott és ezzel begyűjtötte a pole pozíciót,Rosberg behozta a másik ezüst nyilat az elsősorba,Ricciardo Raikonnen Vettel Verstappen követte őket,holnap a két Red Bull szuper lágy gumikon fog rajtolni tehát tovább lehetnek kint a pályán mint a többiek.Hülkemberg a 7. Perez a 8. Alonso a 9. Massa a 10.helyen fejezte be az időmérőt.

 

Címkék: Autósport