Botrány a Magyar Úszószövetség háza táján

Az elmúlt napokban sok úszúnk kiált a friss botrányt kirobbantó Hósszú Katinka mellett.A cikkünk összefoglalja az elmúlt napok történéseit és hogy kik álltak ki Katinka melett.

A történet azzal kezdődött hogy Gyárfás Tamás a Magyar Úszószövetség elnöke azt nyilatkozta hogy javult a viszonyuk Hosszú Katinkával aki Rió-i olimpián 3arany és 1ezüst érmet szerzett.

Erre Katinka egy nyíltlevélben elmondta hogy cseppet sem javult a viszonyuk sőt elmondta azt is hogy Gyárfás volt az aki aztmondta neki 2008-ban hogy hagyja abba az úszást.Ha rajta múlott volna 3arany és egy ezüst éremmel kevesebbel tértünk volna haza Brazíliábol.Katinka felkészülést az is nehezítette hogy többször zuhogó esőben szabadtéren kellett edzenie embertelen körülmények között.Szerinte az uszoda még mindig nagyon rossz állapotban van,és Gyárfás Tamás csak azért ülhet abban a pozicíóban amiben van mert ők eredményesek.Legvégül levelében azzonalli lemondásra szólította fel Gyárfást hogy tovább tudjon fejlődni a magyar úszósport.

Ezek után a szövetség ködös válaszokat adott és kifogásokat keresett

Katinka levele melett több úszó és edző is kiállt,például:

Gyurta Dániel:Hosszú katinka tegnapi nyilatkozatában sajnos sok olyan meglátás van ami minden úszó számára ismerős még ha ezekről nyiltan nem is tudnak beszélni.

Kapás Boglárka:Sajnálatos módon valóban nincs rend a magyar úszósportbanés erről ideje nyiltan beszélnünk.

Mellettük Bernek Péter menedzsere,Czakó Csaba,Verrasztó Evelyn és Dávid, és Kozma Dominik is kiállt.

 

Folytatás következik.

Címkék: Úszás