Arsenal,Chelsea és Manchsester City gála,Tottenham csoda az FA kupában

Az FA kupába a mai napon pályára lépett jónéhány nagycsapat.Egyértelmű hogy mindegyik klubnak a továbbjutás lehetett az egyetlen célja.Mint ismert a Liverpool már kiesett az angol kupából délelőtt.(http://nep-sport.blog.hu/2017/01/28/masodosztalyu_klub_ejtette_ki_a_liverpoolt_az_fa_kupabol)

CHELSEA - BRENTFORD

A chelsea eggyüttese a másodosztályu Brentford csapatával csapott össze a 4.körben.A mérkőzésen a hazai csapat játszott fölényben,ennek eredményeként a kékek hamar megszerezték a vezetést Willian révén a 14.percben amit Pedro 7 perccel később megnövelt így 2-0 ás állásnál mehettek a csapatok a félidőre.A második játékrészben is a hazaiak játszottak jobban,előbb Ivanovic majd Batshuayi is betalált és beállították a 4-0 ás végeredményt.

CRYSTAL PALACE - MANCHESTER CITY

Londonba látogatott a Manchester City eggyüttese a FA kupa aktuális fordulójában ahol a Crystal Palace-el találkozott.A mérkőzést végig uralta a vendég eggyüttes,Sterling majd Sane talált be végül pedig a 3-0 ás eredményt Yaya Toure állította be az utolsó percben.Könnyú de annál fontosabb győzelmet aratott a City a FA kupában.

TOTTENHAM - WYCOMBE

A Tottenham eggyüttese a 4. ostályú Wycombe eggyüttesét fogadta a FA kupa legjobb 32 csapata közt.Nagy megelepetésre a mérkőzés elejét a vendégek uralták és hamar 2-0 ás vezetésre tettek szert.Ezt a hátrányt a Tottenham csak a 2. félidőben tudta ledolgozni Son-Heung-Min és Janssen révén, 2-2 re módosult az állás.Óriási meglepetésre a Wycombe újjabb gólt szerezett és ezzel a 2-3 as eredménnyel továbbjutásra állt.A hazaiak kitudtak egyenlíteni a 89.percben Alli réven majd a 97!!! perceben Son-Heung-Min megmentette góljával a Tottenhamet a totális leégéstől.Nem sikerült tehát a bravúr a negyedosztályú klubbnak,így továbbjutott a Tottenham egy 4-3 as kiszenvedett győzelemmel az FA kupa 5.körébe.

SOUTHAMPTON - ARSENAL

Az Arsenal gálát rendezett a Southampton otthonában az FA kupa aktuális körében.Welbeck 2 gólt szerzett,míg Walcott triplázott,ezzel az 0-5 ös győzelemmel az Arsenal teljesen kiütőtte a Southamptont és bejutott az FA kupa nyolcaddöntőjébe.Ebből a magabiztos győzelemből erőt meríthet az Arsenal és koncentrálhat a bajnokságra ahol Arsen Wenger nélkül kell helyt állnia a következő 4 fordulóban,a francia menedzser eltiltása miatt.