Novak Djokovic legyőzte a világelsőt Qatar-ban egy végletekig kiélezett mérkőzésen

A Qatar-i ATP 250-es torna döntőjét Novak Djokovics és Andy Murray játszotta,mindkettejüknek rögös út vezetett a fináléba.

A világelső brit Chardy-t győzte le az első körben szett veszteség nélkül,a nyolcaddöntőben az osztrák Melzer-t küldte haza 2 sima szettben.A következő körben a Davis kupa győztes Almagrot múlta felül 2:0-ra,a legjobb 4 között Berdych-et győzte le ahol szintén nem vesztett szettet így bejutott a fináléba.

A világranglista 2. helyezett szerb Struff-ot majd Zeballos-t verte 2 szettben,a negyeddöntőben Stepaneket verte 2:0-ra,az elődöntőben Verdasco-val találkozott aki megnyerte az első szettet és a 2. játszmában 5 meccslabdáig jutott a rövídétés folyamán,de Djokovic innen is felállt és megfordítta a mérkőzést,végül 2:1 re nyert és bejutott a döntőbe.

A döntőben Murray kezdett jobban és megszorongatta Djokovic-ot adogatásai során míg ő magabiztosan hozta a sajátjait.4-3-as Djokovic előnynél Andy Murray óriásit hibázott és a szerb ezt kihasználva lebrékelte amit végig vitt a játszmában.Ezzel 1-0 ra vezetett a világelső ellen.

A 2. szettben szemetgyönyörködtető játékban is Djokovic tudott brékelni egy fejsérülés után, és adogathatott a mérkőzésért ahol 3 meccslabdához is jutott a tavalyi Roland Garros győztes ám a világelső megmutatta mért világelső és mindig visszajött majd elképesztőt teniszezve brékelte Djokovicot,aki miután Murray hozta saját adogatását összetörte ütőjét.6-5 -nél Djokovic nem tudta hozni saját adogatását és elveszítette a 2. szettet így 1:1-re módosult az állás a játszmák tekintetében.

A 3.szettben a játékosok már utolsó erejüket is kifacsarták magukból.A helyzett akkor élesesdett ki amikor 3-2 -nél Andy Murray break labdához jutott,de a szerb világklasszis hárítani tudta ezt.A következő game-be Djokovic semmite breakelte a világelsőt így nagyon nagy előnybe került,5-4 ig tartotta előnyét,de amikor a tornáért adogatott 0:30 as hátrányba került,de nem remegett meg a keze és 4 végletekig kiélezett pontot nyert meg és ezzel a címet is elhódította.

Novak Djokovic tehát megmyerte a 2017-es Qatari ATP 250-es tornát és ezzel bizonyította hogy közelt sem múlt el a tudása.