Kikapott az aktuális angol bajnok a jelenlegi listavezetőtöl

A szombati nem rangadóját rendezték Londonban ahol a Leicester City fogadta a jelenlegi listavezető Chelseat akik az elmúlt 15 mérkőzésükből 14-et megnyertek.A hazaiak a mérkőzés előtt a 15. helyen álltak ami nem méltó az angol bajnokhoz,ennek tekintetében nagy reményekkel várták a meccset a hazai drukkerek.

Az előbb említett szurkulók bánatára hamar megszerezte a vezetést a vendég eggyüttes,miután Hazard szólója után Marcos Alonso lőtt a hálóba Schmeichel mellett.Az első félidőben több veszélyes helyzet nem alakult ki,így 0-1 es hátrányban kellett elhagyniuk a pályát a hazai játékosoknak.A 2. félidőben sem termett több babér a rókáknak,ugyonis Marcos Alonso (aki a nagy valószínűséggel a kínába igazoló Diego Costa helyén játszott),megduplázta a kékek előnyét egy tizenhatoson kívüli megpattanó lövésnek köszönhetően.A Leicester nem tudott helyzetet kialakítani a továbbiakban,ellenben a Chelsea eldöntötte a mérkőzést Pedro révén aki közelről fejelt a hálóba.

A vendégek győzelmüknek köszönhetően tovább őrzik a  helyuket a tabella élén.A rókák pedig még lejjebbre súllyedtek és lassan a kieséstől kell tartaniuk.