4-0 ás győzelemmel továbbjutott a Manchester United a FA kupa következő körébe

Elkezdődött a FA kupa a nagycsapatok számára is.A Manchester United hazai pályán fogadta a nagyon jó formában lévő feljutásért küzdő 2. osztályú Reading-et.A manchesteriek nem a legerősebb csapatukkal készültek a mérkőzésre mivel a bajnokságban a nagy rivális Liverpool-al fognak majd találkozni az elkövetkezendő fordulóban.

A tartalékos MU nagyon erősen kezdte a mérkőzést,hatalmas fölényben játszottak,aminek meg is lett az eredménye,Wayne Ronney talált be a 16-oson belűlről kapásból,ennek a gólnak köszönhetően beállította Sir Bobby Charton gólrekordját a Manchester United-ban.Nem kellett sokat várni a 2. találatra sem,Martial talált be Rooney passzából,a 2 gólos előny tudatában visszavettek a hazaiak és ennek köszönhetően a Reading is kialakított pár helyzetet,de Romeró-nak nem kellett védenie.A félidő után tovább nőtt a United fölény Rashford révén aki a 75. majd a 79. percben lőtt a hálóba,utóbbi esetben Al Hasbi orbitális hibáját használta ki aki mellérúgott a labdának egy hazaadást követően.Érdekesség hogy Bastian Schweinsteiger hosszú idő után játszott a vörösök színeiben,Mourinho a 78.percben cserélte be a világbajnok németet aki nem alkotott maradandót.

A könnyed győzelemnek köszönhetően a vörös ördögök bejutottak az angol kupa legjobb 32 csapatába,és várhatják hogy melyik  csapattal találkoznak a nyolcaddöntőbe jutásért.Jose Mourinho gárdája legközelebb 3 nap múlva lép pályára a Hull City ellen hazai pályán a ligakupa keretében ahol a döntőbejutás a tét(a csapatok 2-szer találkoznak egymással).