Babos Tímea megnyerte a Sydney WTA-t

Babos Tímea, Anastasia Pavlyuchenkova oldalán indult el a Sydney-i páros tornán ahol az Austral Open-re való felkészüls volt a cél!

Az első körben Atawo és Xu párosát győzték le 6:3 6:2 re.A második akadály volt a legnehezebb mivel a 2. kiemelt Hingis Vandeweghe párossal küzdöttek meg,az első szettet 7:6 ra nyerték rövidítsbután amit 9-7 re nyertek meg,a 2. szett is izgalmakban dús volt és 6:4 es hazai sikert hozott.Az elődöntőben Klepac Sanchez duóval mérkőztek meg ahol 6:3 6:4 re diadalmaskodtak bár nehezen tudták csak befejezni a meccset.

A döntőben az első kiemelt Mirza Strycova párossal mérkőztek meg,itt az első szettet egy korai break révén megnyerték 6:4 re,a 2. játékrész már sokkal izgalmasabb volt,Timiék 2 szer breakeltek de ezek után ők is elveszítették az adogatásukat amit a következő game-be visszanyertek így maradt a 2 break előnyük,erre rá azonban megint elveszítették  a saját adogatásukat,többet már viszont nem hibáztak és megnyerték a mérkőzést 6:4 6:4 re azaz szettvesztesg nélkül diadalmaskodtak a tornán.

Ez volt Timi első tornagyőzelme 2017-ben.Nagyon jól indult az éve és reméljük hogy így is fog folytatódni az év első Grand Slam-jén az Australian Open-en , amiről minden nap beszámolunk.