90+8. percben gól, 10 emberrel

Az angol Premier League 22. fordulójában az Arsenal a Burnley-t kapta ellenfeleként. A mérkőzés az Emirates Stadionban lett megrendezve Londonban. 
A mérkőzés első félidejében semmilyen fajta fontosabb esemény nem történt. Sem fontosabb támadások sem, szabálytalanságok. A mérkőzés igazán a második félidőben bontakozott ki mikor az 58. percben sárga lapban részesült Lowton M. a Burnley játékosa. Azután alig egy perccel Mustafi szerezte meg a vezetést az Arsenalnak, ez volt az Arsenalnál az első gólja. ARS-BUR 59' 1-0 GÓLLÖVŐ: MUSTAFI S.

A 65. percben Xhaka szabálytalankodott elég durván, és ezt a belépőt rögtön piros lappal díjazta a bíró. Rá 9 perccel Marney D. kapott sárga lapot a Burnley csapatának játékosa.

Az igazi izgalmat a 90 perc letelte utáni hosszabítás adta. A 93. percben sikerült a Burnleynek kiegyenlítenie büntetőböl. ARS-BUR 90+3' 1-1 GÓLLÖVŐ: GRAY A.

Mikor már mindenki azt hitte hogy döntetlen lesz a végkimenetele a meccsnek, és már a Burnley szurkolók is kezdtek örülni, meglepetés ért mindenkit. A 98.!!!! percben Alexis Sanchez büntetőjével megnyerte a mérkőzést az Arsenal. ARS-BUR 90+8' 2-0 GÓLLÖVŐ: SANCHEZ A.

Még a hosszabításban két sárga lap született 95. percben az első gól szerzője Mustafi, míg a 97. percben Barnes a Burnley játékosa kapta.