Kiesett a világelső az Australian Openen,Federer visszatért,Wawrinka tovább menetel

Vasárnap 4 nyolcaddöntőt rendeztek a férfiak mezőnyben az Australian Openen ahol sok meglepetés történt!

A nap legsimább mérkőzésének ígérkezett a Murray-Zverev találkozó ,ahol a világelső nagyon hamar ellépett ,az első szettben ,5-3-nál adogatott az 1-0 ás vezetésért de.Német ellenfele nem adta fel és kétszer egymás után breakelte a brit teniszezőt,így megnyerte az első játszmát 7-5 re.A következő szettben is  több break esett,de Andy Murray jött ki jobban a break esőböl,  7-5 re nyerte és egyenlített.A 3. játszma volt a legsimább,Zverev 2-2 nél majd 2-4 nél elvette adogatását az ellenfelének így 6-2 re nyerte meg a 3. szettet.Hihetetlen játékot mutatott a végső szettben is,egyből breakelte Murray-t és végig uralta a meccs hátralévő részét,Zverev megtartotta az előnyét és 6-4 re nyerte az utolsó szettet.Ezzel a győzelemmel életeben először bejutott a negyeddöntőbe.

Stan Wawrinka ezzel a mérkőzéssel egyidőben Seppi ellen játszott úgyszint a legjobb 8-ba jutásért.A svájci 3-0 ra győzte le az olasz játékost aki mindhárom alkalommal közel állt a szett megnyeréséhez mivel a szettek rövidítésben dőltek el,de Stan Wawrinka nem volt szívbajos egyszer sem és 7-6 7-6 7-6 ra verte ellenfelét.

A nap 3. mérkőzésén Tsonga játszott a brit Evans ellen.Nagy meglepetére Evans megnyerte az első szettet rövidítésben 7-6 ra.Sajnos a brit elfáradt és simán kikapott a következő 3 szettben a francia sztártól.Aki 6-2 6-4 6-4 re verte a brittet a továbbiakban.Ezzel ő is kvalifikált a negyeddöntőben ahol Stan Wawrinka lesz az ellenfele.

A nap rangadóját magyar idő szerint délelőtt rendezték,ahol a sérülésből visszatérő Roger Federer találkozott a bomba formában lévő Nishikorival.A mérkőzést a japán teniszező kezdte jobban aki 4-0 ra ellépett és kis híján 3.-szorra is elvette a svájci adogatását,de Federer visszajött a mérkőzésbe és rövídítésre mentette a játszmát amit Nishikori nyert meg végül egy kiélezett csatában.A 2. és a 3. szettben Federer uralta a mérkőzst és simán breakelte majd verte Nishikorit 6-4 6-1 re.A 4.játszámban a svájci klasszis nem koncentrált és ezt Nishikori kihasználta ,a szett elején  elvette Federer adogatását ,utána hozta a saját szerváit és egyenlített.A döntő szettben Federer 3-0 ra ellépet mikor Nishikori ápolást kért,hiába segített az ápolás Nishikori már nem tudta újra breakelni a svájcit ,aki hosszú idő után újra 5 szettes mérkőzést nyert és bejutotta a negyeddöntőbe ahol a világelső Andy Murray-t legyőző német Zverevvel találkozik majd.