Hamilton nyerte az 1. és a 2. szabadedzést Abu Dhabi-ban

Lewis Hamilton duplázni tudott a pénteki napon Abu Dhabiban és megnyerte az első illetve a második szabadedzést is.Az elsőt 1:42:869 a másodikat 1:40:861 es időeredménnyel nyerte meg a brit háromszoros világbajnok.Nico Rosberg mindkétszer a 2. helyen végzett először 3 utána 0,7 tizeddel lemaradva csapattársától akinek ha világbajnok akar lenni elég a 3. helyen meglátni a kockászászlót Lewis eredményétől függetlenül.

Az első edzésen Verstappen és Ricciardo 4 tizeddel maradt el a Mercedestől de csak 1 tizedre Rosbergtől,őket Vettek,Perez,Raikkonen,Sainz,Massa és nagy meglepetésre Ericcson követte ilyen sorrendben az első tréningen.Az első tréning legizgalmasabb pillanata az volt amikor Kvyat bal hátsó gumija defektet kapott és megpróbált visszajutni a boxba de ez nem sikerült neki így félre kellett húzódnia.

A 2. edzésen Sebastian Vettel 2tized hátránnyal a 3.helyet szerezte meg de az edzés végén félre kellett húzódnia és a váltóra panaszkodott.Verstappen és Ricciardo 1 századra volt egymástól a 4. illetva az 5. helyen,a holland 528 ezreddel maradt el Hamiltontól.Raikonnen,Bottas,Perez,Hülkemberg és Massa fért még be a TOP10-be ilyen sorrendben.Érdekesség hogy Kvyat megint bal hátsó defektet kapott de ezúttal látványosabban egy tempós részen csúszott keresztbe és nagy féknyomot festett a pályára.

 

Címkék: Autósport