Utolsó körös Michelisz dráma a WTCC szezonzárón

Mischelisz Norbert azért utazott Qatar-ba bogy megszerezze az összetett világbajnoki 3.helyet,és jól is kezdődött neki a versenyhétvége mivel jól teljesített a szabadedzéseken ahol a kéz Zengős autó is befért a TOP10-be.

Az idő érőn fantasztikusan ment Norbi ahol bekerült a Q3-ba egyetlen Hondásként,de itt a gyorskörén egy bála miatt defektett kapott és a kavicságyban kötött ki így az 5.helyet szerezte meg.A pole ból a föversenyem Bennani indulhatott mivel ő volt a leggyorsabb

Az első futamon a 7.helyről rajtolt és nagyon jól alakult számára a verseny menete mivel vetélytársa Thiagi Monteiro kiesett egy incidesnek köszönhetően a verseny elején.Norbi parádés előzéseinek köszönhetően az 5.helyen látta meg a kockászászlót és ennek köszönhtően már csak 3pont volt hátránya Monteiroval szemben.A futamot a kiszálló Lada versenyzője Tarquini nyerte meg,Chilton lett a 2. és Huff a 3.

A 2.futamra sajnos sikerült a csapatnak megjavítani Monteiro autóját így elltudott indulni.Norbi az 5.helyről várta a mindent eldöntő futamot,a rajt után jól helyeszkedett és fantasztikusan megelőzte Muller-t így már ő volt a 3. a tabellán mivel Monteiro is megpróbálta megelőzni Muller-t de rosszul jött ki belőle és Tarquini mögé esett vissza a 7.helyre.Norbi magabiztosan autózott a 4.helyen mikor az utolsó körökben Monteiro megelőzte a Ladát és közeledett Muller felé,már úgy túnt sikerült Norbinak de Muller az utolsó  kanyarban lelassított érthetetlenül és így Monteiro eltudott menni mellette.Így már Monteiro volt a 3. 1ponttal Norbi előtt.A futamot a pole-ból induló Bennani nyerte a 2.Björk a 3.Lopez lett.Michelisz Norbi nagyon csalódott volt hogy Monteirot elengedte Muller míg ő pályán előzte meg nagyon nehezen és technikásan.

Tehát Norbi a 4.helyen zárta a WTCC 2016-os szezonját és a 2.legjobb Hondás lett Monteiro mögött de Huff előtt.Reméljük jövőre a bajnoki címért fog csatázni és nem így dől az majd el.

Címkék: Autósport