Nadal és a legnagyobb esélyes is továbbment az Australian Open hétfői játéknapján

Az Australian Open hétfői játéknapján 4 férfi mérkőzést rendeztek a negyeddöntőbe jutásért.

A nap a Thiem-Goffin mérkőzéssel kezdődött,ahol az osztrák volt az esélyesebb mivel ő 8. kiemeltként  kezdhette a tornát.Az első szettben hiába breakelt Goffin ,Thiem kétszer is elvette az adogatását ezután ,ám ő is elveszítette mégegyszer a sajátját így 5-5 ig fej-fej mellett haladtak amikor Thiem breakelte ellenfelét és 7-5 re megnyerte az első szettet.A második játszma rövidítésben dőlt el,ahol Goffin örülhetett.A 3. szettben a belga jatékos kétszer is elvette ellenfele adogatását és megnyerte a szettet 6-2 re.Ugyonezt eljátszotta egy szettel később.Így 5-7 7-6 6-2 6-2 vel Goffin jutott be a negyeddöntőbe.

Ezzel a mérkőzéssel egy időben játszott a Novak Djokovic-ot búcsúztató Denis Istomin, Grigor Dimitrovval.Óriási meglepetésre a szabadkártyás Istomin megnyerte az első játszmát 6-2 re.A 2. szett rövidítéssel végződött aminek a végén Dimitrov örülhetett.A 3.szettben egy korai és egy késői breaknek köszönhetően a bolgár játékos került előnybe.Az utolsó szettet is simán hozta Dimitrov az elfáradt Istomin ellen 6-1 re.Győzelmének köszönhetően egy Dimitrov-Goffin párharcot láthatunk majd a megyeddöntőben 2 nap múlva.

A nap 3. mérkőzésén Bautista Agut játszott a 3.kiemelt Raoniccal,aki Murray és Djokovic kiesése után a legnagyobb esélyessé vált.Az első szettet rövidítésben nyerte a kanadai 8-6 ra.A második játszmát is jól kezdte Raonic aki elvette spanyol ellenfele adogatását de később elveszítette a sajátját kétszer is,Bautista megtartotta az előnyét és 6-3 ra nyert,ezzel kiegyenlített.A 3. játszma végére Bautista elfáradt és Raonic ezt kihasználva 6-4 re nyerte ezt a játékot.Bautista a következő gamekben összeomlott és 6-1 es vereséget szenvedett a 4. szettben.Raonic ezzel a nehéz győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe és tovább hajtja az álmát.

A nap utolsó mérkőzésén Rafa Nadal Gael Monfilssal találkozott,a mérkőzés előtt sokan arra számítottak hogy a francia játékos megnehezítheti a spanyol dolgát de ,Monfils gyengén játszott az első és a második szettben is,ezt Rafa Nadal kihasználta és 6-3 6-3 as előnyre tett szert.Monfils hiába nyerte a 4. játszmát 6-4 re,Rafa Nadal behúzta a következőt hátrányból és 6-3 6-3 4-6 6-4 el továbbjutott a negyeddöntőbe ahol Raonic lesz az ellenfele.