Mindenünk a SPORT!

Nép Sport

Szerkesztőt keresünk!

Szerkesztőt keresünk!

Amatőr oldalszerkesztőt keresünk a nép-sport.blog.hu című sportoldalhoz melynek célja egy jó sportszerető közösség kialakítása és a hosszabb távú fejlődés.

Amit várunk:

- alapvető szerkesztési képességek

- jó fogalmazási képességek

- 12. életévet betöltés

- Napi aktivitás

- valamint sportszeretet

Amit ajánlani tudunk:

- egy jó közösség részévé válás

- elmélyülés a sport világában

- sikerélmények

Jelentkezésed várjuk a tjozsef2k1@gmail.com e-mail címen neveddel, koroddal és egy 5-10 soros próbacikkel a Portugália – Mexico Konföderációs kupa csoportmérkőzéséről. 12 órán belül elbíráljuk jelentkezésed és választ küldünk.

Bundesliga harmadik helyezet csapatból Kínába

Huszti Szabolcsot bemutatta az új klubja, amit publikáltak a Twitter közösségi oldalon is. A magyar labdarúgó a Bundesliga harmadik helyezett Frankfurtból igazolt át a jelenleg 12. helyen szereplő Changchun Yatai csapatába. Husztit 1 millió euróért vásárolt meg a kínai klub. 

nevtelen_1.png

                                         forrás: Twitter.com

A Frankfurt vezetősége is korábban megerősítette hogy a középpályás visszatér Kínába. Ebbe a csapatba már korábban megmutatkozott Elek Ákos is, aki viszont később visszatért a Diósgyőri VTK csapatába. A magyar középpályás szezonként 3.3 millió eurót fog kézhez kapni ami cirka 1 milliárd forint. Az előző idényben Huszti ebben a klubban párszor be is tudott találni szám szerint kilenc alkalommal talált az ellenfél hálójába. 

Kamerun nyerte az Afrika kupát 2017-ben

A Gabonban megrendezett 2017-es Afrika Kupa döntőjében Egyiptom nemzeti válogatottja mérkőzött meg Kamerunnal.Érdekesség hogy ez a két csapat nyerte eddig a legtöbb Afrika Kupát számszerint az egyiptomiak 7-et míg a Kameruniak 4-et.

Egyiptom a Marokkói majd a Burkina Fasoi válogatottat búcsúztatta az egyenes kiesés szakaszban,utóbbi bronzérmet szerzett a tornán.A Kameruni válogatottnak rögösebb út vezetett idáig,először Szenegált majd Ghánát győzték le a zöld pirosak.

A döntőt az Egyiptomi válogatott kezdte jobban,Elneny révén a 21.percben megszerezték a vezetést amit a 60.percig őriztek amikor már nem bírták tovább a Kameruni válogatott nyomását akik több mint négyszer annyiszor lőttek kapura mint a Salah vezette Nílusmentiek,egy óra elteltével N'Kolou egyenlített majd a továbbra is nagy fölényben játszó Kameruniak eldöntötték a mérkőzést a 89.percben egy csodás egyéni akció végén,Aboubakar tréfákta meg az Egyiptomi védelmet majd lőtt a kapuba El Hadary mellett.Ezzel beállította a 2-1 es végerdményt ez pedig azt jelenti hogy Kamerun nemzeti válogatottja nyerte a 2017-es Afrika kupát.

Mindkét Manchesteri klub nyert a Premier League 24.fordulójában

MANCHESTER CITY - SWANSEA

A Manchester City eggyüttese a Swansea csapatát fogadta az Etihad stadionban.A mérkőzés esélyesének a hazai csapat számított mivel az 5.helyet foglalták el a mérkőzés előtt és egy győzelem esetén a 3.helyre ugrottak volna a kékek.A Swansea eggyüttese a kiesés ellen küzd és mindössze 1 pont választotta el őket a kiesési zónától a találkozó előtt.

A mérkőzésen hamar megszerezte a vezetést a hazai gárda Gabriel Jesus révén aki a kipattanó labdát vágta a hálóba a 11.percben.A továbbiakban több hazai helyzet is kialakúlt de újabb gól nem született a félidőt jelző sípszó előtt.A második játékrészben felélénkült a Swansea eggyüttese és ennek eredményeként kiegyenlítettek az izlandi Sigurdson révén.Már-már úgy tűnt hogy meg kell elégednie a döntetlennel a Manchester City csapatának amikor a 92.percben Gabriel Jesus megszerezte második gólját és eldöntötte a találkozót.

LIECESTER CITY - MANCHESTER UNITED

A tavalyi angol bajnok fogadta a jó formában lévő Manchester United csapatát.A hazaiaknak nem úgy alakul a szezon ahogy várták a bajnoki cím után mivel nagyon közel állnak a kiesést jelentő 18. helyhez.A vörös ördögök a Bajnokok Ligájáért küzdenek és nagyon szükségük volt a pontokra a mérkőzés előtt.

A Jose Mourinho irányította Manchesteri gárda kezdte jobban és több helyzetet is kialakítottak,végig fölényben játszottak és sikerült 2 gólt szerezniük a félidő előtt,először Henrik Mkhitaryan a 42.percben majd 2 minutum múlva Zlatan Ibrahimovic vette be Kasper Schmeichel kapuját.A második játékrészben sem változott a játék képe és a helyzeteiket jól kihasználó United tovább növelte előnyét Mata révén akit az első gólt szerző örmény középpályás szolgált ki a 49.percben.A mérkőzésen több gól nem született és így elhoztám a 3 pontot a vörös ördögök a Leicester otthonából aki egyre mélyebbre süllyed és lassan nagy bajba kerül.

Bravúros győzelmet aratott a magyar csapat a Davis Kupába

Mint már ismert tegnap előtt 1-1 es állásnál fejeződött be a Szlovákia - Magyarország Davis kupa párharc Pozsonyban.

A tegnapi napon játszották a kulcsfontosságú páros mérkőzést ahol Fucsovicsnak és Balázsnak a Klizan Martin kettőssel kellett megküzdeniük.Az első szettet viszonylag simán 6-3 ra nyerték a magyar fiúk,de a következő játszmát 2-6 ra elveszítették.A harmadik szett nagyon fontos volt mivel mindkét duó breaklabdához jutott többször is,de a Fucsovics/Balázs páros jött ki jobban és nyerte meg a szettet 6-3 ra.A 4.játszmában a magyar fiúk a mérkőzésért adogattak,de a szlovák páros innen is vissza tudott jönni és a rövidítést megnyerve 2-2 re egyenlítettek.A döntő szettben a szlovákok elfárdtak és Fucsovicsék simán megnyerték azt 6-1 re ezzel 2-1 es magyar vezetéssel tértek nyugovóra a csapatok.

Ma délután játszották a párharc 4.mérkőzést ahol Fucsovics Márton ,Klizan Martinnal találkozott,ahol azzal a tudattal játszottak hogyha a magyar fiú nyer akkor a párharcot is Magyarország nyeri.A mérkőzést a szlovák teniszező kezdte jobban és megnyerte az első szettet 3-6 ra.Fucsovics szerencsére időben kapcsolt és a 2.játszmát már ő nyerte 6-3 ra,ezek után a kaotikus 3.szettet is ő nyerte meg szintén 6-3 ra több mint 4 break után.Ez olyan lelki fölényt biztosított a magyar teniszezőnek hogy a következő szettet is behúzta 7-5 re,ez azt jelentette hogy Magyarország 3-1 re legyőzte a sokkal esélyesebb Szlovákiát és a feljutásért játszhat vagy Hollandivál vagy Boszniával.

Magabiztos győzelmének köszönhetően tovább tapad a Barcelona a Real Madridra

Szombat este a Barcelona eggyüttese az Athletico Bilbaot fogadta a La Liga 21.fordulójában.A mérkőzés előtt a hazaiak a 2.helyen álltak a tabellán több ponttal lemaradva a vezető Real Madridtól,így a győzelemen kívül más nem volt elfogadható a katalánoktól.A Bilbao a 9.helyen állt és nekik is jól jött volna pár pont hogy elérjék az Európa Ligát jelentő 5.helyet.

A mérkőzésen hamar megszerezték a vezetést a hazaiak Paco révén aki a 19.percben lőtt a kapuba az ötösön belűlről.Ezek után a 40.percben történt újjab említésre méltó akció,Lionel Messi az alapvonal mellől lőtt kapura amit Iraizoz kapus gond nélkül háríthatott volna,de rosszul ütött a labdába így az a kapuba kötött ki.A 2.félidőben sem alakult ki sok helyzet,az egyetlen veszélyes támadás végén Alex Vidal egyéni akciójá végén talált be és ezzel beállította a 3-0 as végeredményt.

Így a Barcelona tovább tapad a Real Madridra míg az Athletico Bilbao továbbra sem tud odaérni az Európai Kupát jelentő helyek egyikére.A katalánok hátránya 1 pont a Madridiakkal szemben de a fővárosiak 2-vel kevesebb mérkőzést játszottak a bajnokságban.

Nagy égés a Liverpoolnál

Ma rendezték meg a Premier League 24. fordulójában a Hull City Liverpool mérkőzést melynek kimenetele váratlan volt. A papírformától elszakadva a Liverpool nem gyűrt el a tabella kiesőhelyen álló csapatával.

5447aa2e5912e06a22bd5e71b9078881.png

A meccs eseményei:

Két sárga lappal kezdődött a mérkőzés amit a Hull City oldalról Maguire H. kapott, a Liverpoolnál pedig Milner J. részesült benne. 

A félidő előtt egy cirka perccel megtörtént a nem várt csoda a hazai csapat részéről, hisz megszerezték a vezetést méghozzá N'Diaye A. jóvoltából. HLC-LFC 44' 1-0 GÓLLÖVŐ: N'DIAYE A.

A félidőben hiába kapott fejmosást a Liverpooli csapat Klopp mestertől, a hazai csapat eldöntötte a mérkőzést a 84. percben. Ranocchia A. indításából Niasse O. B. talált a kapuba, ezzel eldöntve a mérkőzést. HLC-LFC 84' 2-0 GÓLLÖVŐ: NIASSE O. B.

A Fradi és a Veszprém is nyert a BL-ben illetve a Seha ligában

FERENCVÁROS - THURINGER • BAJNOKOK LIGÁJA

A Ferencváros női kézilabda csapata hazai pályán fogadta a német Thuringer eggyüttesét a Bajnokok Ligája keretein belül.A fradinak és a német csalatnak is nagy szüksége volt a győzelemre,a fradinak hogy magabiztos pozícióba kerüljön míg a németek a továbbjutást szeretnék kiharcolni amihez 2 pont volt szükséges.

A mérkőzést a zöld-fehérek kezdték jobban és elléptek 7-3 ra,a vendégek azonban visszajöttek és felzárkóztak 11-10 re de ezek után a fradi magasabb fokozatra kapcsolt és sorozatban 5 gólt dobott így 16-10 es eredménnyel mehettek  a félidőre a csapatok.

A 2.félidőben a pestiek uralták a mérkőzést és végig kézben tartották azt, volt hogy 11 góllal vezettek de végül "csak" 32-24 re nyertek így feljöttek a 2.helyre a tabellán.

TELEKOM VESZPRÉM - MET.SKOPJE • SEHA LIGA

A Seha liga aktuális fordulójában a Veszprém eggyüttese a macedón Skopje csapatát fogadta és egyértelműen a győzelem volt az elvárható a magyar csapattól.

Ebben a szellemben kezdtek el játszani a hazaiak és 15-7 es előnnyel fordultak,amit tovább növeltek a 2.játékrészbsorán és 33-21 re nyerték meg a mérkőzést.

A győzelmenk köszönhetően tovább zárkózott a csapat a tabellát vezető Vardarhoz és őrzik második helyüket.A 12 gólos siker eredményeképpen már matematikailag is továbbjutottak a Veszprémiek és készülhetnek a folytatásra ahol a legjobb 4 csapat fog találkozni.Nagy valószínűseggel ez a 4 csapat a Vardar a Veszprém a Celje és a Zagrab lesz.

Bayern München az új listavezető a Bundesligában

A mai Bundesliga 19. fordulós meccsek közül kettő volt kiemelendő. A Bayern München mérkőzött meg a Schalke csapatával, míg egy másikon a Borussia Dortmund kapta a Lipcsét ellenfélül. A tabella alapján meglepetések születtek, ám lehetett tudni hogy ilyen kimenetelűek lesznek a meccsek.

536ac912499c7554bf656036bf23d783.png

A Bayern München döntetlent tudott csak játszani hazai pályán a Schalke ellen. A mérkőzésen két gól született.
A mérkőzés eseményei:

Az első félidő negyedórájában már a végeredmény megszületett, de még akkor ezt nem lehetett tudni.

A 9. percben Vidal által Lewandowski szerzett vezetést a Bayern Münchennek. FCB-S04 9' 1-0 GÓLLÖVŐ: R. LEWANDOWSKI

A hazaiak góljára 4 perc után jött is a válasz, hisz Caliguiri passzából a hátvéd Naldo lett eredményes. FCB-S04 13' 1-1 GÓLLÖVŐ: NALDO

A másik találkozón a Dortmund jött ki nyereséggel, hisz egy góllal felül múlták az akkori listavezető csapatot. 
A mérkőzés eseményei:

A első harmad utáni 5. percben Aubameyang tudta Gulácsi kapujába juttatni a labdát Dembelé segítségével. BVB-RBL 35' 1-0 GÓLLÖVŐ: P. E. AUBAMEYANG

Ezzel a góljával a gaboni támadó megtartotta a góllövő lista első helyét a Bundesligában.

Szalai Ádám duplázott a Bundesligába

A Hoffenheim eggyüttese Szalai Ádám volt csapatát a Mainzot fogadta a Bundesliga 19.fordulójában.A mérkőzés előtt a hazaiak a dobogóért küzdöttek és egy győzelemre volt szükségük hogy továbbra is harcolni tudjanak a Bajnokok Ligája indulásért,a Mainz csapata a közéomezőnyben vitézkedik.

Csatársoron nagy változások voltak a Hoffenheim csapatánál az elmúlt napokban,mivel eladták a chilei Vargast és az előző mérkőzésén másik fontos csatáruk piros lapot kapott így ezt a mérkőzést ki kellett hagynia,így Szalai Ádám számíthatott arra hogy a cserepadról beáll.

Így is történt a 69.percben,Szalai Ádám Kramaricot váltotta 1-0 as hazai vezetésnél.Később tovább növelte az előnyét a hazai csapat Terrazino révén.Az utolsó 10 perc azonban a magyar válogatottról szólt,a 86.percben labdát szerzett a középpályán amit lepasszolt a tizenhatosnál csatártársának aki visszakészítette neki így Ádám az üres kapuba lőtte a labdát.5 perccel később egy beadást követően vált le emberéről nagyon jól és fejelt a kapuba ezzel beállította a 4-0 ás végeredményt.

Reméljük az elmúlt időkben mellőzött Ádámnak ez lendületet ad és újra stabil kerettag lesz a Bundesligában.

süti beállítások módosítása